Gogosi din aluat de paine

de nilgun in Prajituri, 2 Iul 2013 | 9515 vizualizari

 

Reteta e luata din colectia Adevarul- retete traditionale romanesti.
Nu au crescut asa frumos ca in pozele din carte, dar pentru inceput e bine...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 cana de apa
  • o jumatate lingurita sare
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 cub drojdie
  • 1 cana ulei
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat de paine:

Am pus jumatate din cantitatea de faina intr-un castron de plastic. Separat am frecat drojdia cu cele 2 lingurite de zahar tos pana s-a format un lichid gros.  am turnat drojdia peste faina, am pus si o jumatate de cana de apa calduta si am amestecat cu o lingura de lemn.  Am pus apoi si restul de apa calduta, si am framantat cu restul de faina. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Dupa care , pe masa am turnat un pic ulei, am pus aluatul si l-am intins cu facaletul, apoi am decupat cercuri cu un pahar. 

Am incins uleiul intr-o cratita, si am pus gogosile la prajit. Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se muta intr-un castron. Se presara zahar pudra.

Eu nu am avut dulceata sa o pot servi asa, asa ca, am servit alaturi de o cana de ceai roibos *detoxifiant(.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat de paine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza